KnaufKnauf

Naprej

vodila in cilji

Knaufova vodila in cilji v svojem bistvu pomenijo opredelitev za politiko kakovosti podjetja. V središču razmišljanja se nahaja pet najpomembnejših partnerjev: stranke, okolje, sodelavci, dobavitelji in podjetje samo. Vodila in cilje so izraženi v naslednjih opredelitvah:

- Smo družinsko podjetje. V našo družino sodijo sodelavci, stranke in potrošniki.

- Naša moč izvira iz zemlje, zato sta ekologija in ekonomija za nas pojma, ki se ju ne da obravnavati ločeno. To tudi stalno dokazujemo. V skladu s to izjavo delujemo. Ekonomija od nas zahteva varčno in učinkovito uporabo proizvodnih sredstev. To želimo čimbolj približati mnogim ljudem.

- V središču naše pozornosti je stranka. Stranka je smisel in cilj našega razmišljanja in delovanja. Tržna orientacija zato ne služi samo poslovnim odnosom in partnerstvu, temveč je tudi osnova trajnega prijateljstva. Njena ohranitev je za nas najvišja zapoved.

- Oblikujemo tržišče. Načrtujemo inovacije za potrebe jutrišnjega dne. Samo proučevanje trga nas ne zadovoljuje, želimo sodelovati pri njegovem ustvarjanju.
Smo vodilni na trgu. To nas dodatno obvezuje do javnosti in okolja.

- Z visoko kakovostjo naših proizvodov pospešujemo in oblikujemo dobro počutje človeka. Zaupanje naših strank utemeljujemo z višjim kakovostnim nivojem kot naša konkurenca in to na trgu tudi dokazujemo.

- Smo tako dobri kot znaša vsota naših sodelavcev. Gradimo na njihovi sposobnosti in kreativnosti. Želimo si samostojnih, odločnih in podjetnih sodelavcev. Veselje do dela, medsebojno podporo in odprt pogovor dosegamo s kooperativnim vodenjem.

- Našo bodočnost uresničujemo z dobičkom. Zanj so predpogoj uspešne in zadovoljne stranke. Verjamemo, da tržno orientirano in inovativno prizadevanje kakor tudi delavnost naših delovnih skupin prinaša in zagotavlja gospodarski uspeh.

- Naše proizvodne obrate odlikujejo najmodernejše proizvodne tehnologije. Proizvodnja je prijazna do zaposlenih, racionalna, prilagojena racionalnemu izkoriščanju naravnih virov in okolju. Prijaznost do okolja naših proizvodnih sredstev in resnična ekološka zavest v veliki meri vplivata na postavitev novih in rekonstrukcijo obstoječih proizvodnih obratov.

- Proizvajamo gradbene sisteme. Ti poenostavljajo načrtovanje in gradnjo, nudijo kompletne rešitve in zagotavljajo kakovost. Pomagamo našim strankam pri uresničevanju sistemskih rešitev.