KnaufKnauf

Pregibanje in krivljenje Oblika sledi funkciji

Izjemni učinki

Popolne oblike postanejo perfektne šele skozi funkcionalno tehniko. Tehnike pregibanja in krivljenja temeljijo na profilih, obešalih, povezovalnih elementih in pritrdilnih vijakih. Predstavljajte si poljubne oblike in prostorske učinke, s knaufovimi sistemskimi rešitvami jih gotovo lahko realizirate. Za potrebno fleksibilnost skrbijo mavčne plošče, prefabricirani mavčni elementi, ukrivljeni elementi z različnimi krivuljami in prefabricirane konstrukcije za izvedbo kupol, vključno s fugiranjem in željeno kvaliteto površine.

Naprej

FANTASTIČNE OBLIKE

Neomejene oblikovne možnosti

Funkcionalno in estetsko

S specialno tehniko izdelave elementov, ki ji pravimo V-frezanje, dobi mavčna plošča popolnoma novo obliko, s tem pa praktično neomejene oblikovne možnosti. Nabor možnosti uporabe obsega izvedbo frisov, lamel, stropnih preskokov, simsov, indirektne osvetlitve, oblog stebrov in nosilcev in s kapitlji stebrov obogati repertoar.

V kombinaciji s stropnimi sistemi Cleaneo Akustik nastanejo dodatne funkcionalne, arhitekturno dovršene površine in oblike.

Knauf FormBar – prednosti prefabriciranih elementov
  • Visoka stopnja prefabriciranja
  • Največja točnost, enakomerne površine
  • Standardni postopki izdelave in reproduciranja detajlov, natančnost in preciznost
  • Izdelamo tudi unikatne, posamezne kose
  • Individualnost oblikovanja
  • Ekonomičnost in varnost pri načrtovanju
  • Hitra izvedba na gradbišču
  • Perfekten končni učinek

Oblikovanje prostora do zadnjega detajla

Natančno in ekonomično

Knauf tehnika pregibanja sestoji iz prefabriciranih elementov iz mavčnih plošč s tovarniško izdelanimi V-izrezi.

S to tehnologijo poleg same točnosti, natančnosti ter racionalne in ekonomične izvedbe zagotavljamo predvsem poligon za kreativno oblikovanje v sozvočju z inovativno gradbeno tehniko. Knauf tehnika zgibanja je idealna pri oblikovanju površin različnih nivojev, saj natančno izdelani elementi poskrbijo za natančne prehode in povezave med ravninami, ali po želji ločitve različnih funkcij.

Igra kreativnosti ne pozna meja. Svetlobni kanali, indirektna osvetlitev, čisti in natančni zaključki, stropni izstopajoči elementi, ravni in natančni robovi brez fugiranja ali vogalnikov, vse je izvedljivo. Knaufova tehnika pregibanja je fleksibilna, ekonomična in izpolnjuje vse oblikovne želje.

Oblikovanje brez kotov in robov

Efekti v prostoru, ki naredijo vtis

Praviloma se tovarniško ukrivljeni profili in s tehniko krivljenja mavčnih plošč izdelani mavčni elementi uporabljajo za izvedbo designerskih stropov in dostavljajo neposredno na gradbišče. Možna je tudi izvedba na samem gradbišču.

Odvisno od željene ukrivljenosti se mavčne plošče ukrivijo v končno obliko po mokrem ali suhem postopku. Z nastalimi ukrivljenimi elementi dosežemo res atraktivne prostorske učinke.

Tovarniško ukrivljeni in zlepljeni večslojni elementi omogočajo paleto oblikovnih možnosti, npr. valovite upognjene lupine in stožce. Postopek izravnave površin ni potreben, površina elementov je že tovarniško popolnoma gladka in enakomerna.

.

Zaokroženo prostorsko doživetje

Struktura in poudarek

Knauf kupole prefabriciramo individualno za vsak objekt glede na projektno dokumentacijo. Profili in plošče in odrezki za oblogo površine kupole se pripravijo v tovarni.

Mavčni odrezki in prefabricirane plošče obloge kupole se ukrivijo med postopkom montaže na gradbišču. Enakomerna ukrivljena površina nastane z nanosom izravnalne mase po vsej površini kupole.

S tehničnimi rešitvami kupol prostorom definiramo strukturo in poudarek. Natančna tehnika prefabriciranih elementov, povezana z individualnimi oblikovnimi idejami omogoča popolno kreativno svobodo.

Vrhunski zaključek oblikovanja prostora

Posebna atmosfera

Oblikovanje stropov s stropnimi jadri poskrbi za posebno atmosfero in prostoru da karakter.

Stropna jadra lahko služijo kot odbojne površine za indirektno osvetlitev, hkrati pa lahko izboljšajo prostorsko akustiko. Postopek prefabrikacije pri Knaufu zagotavlja največjo preciznost za vse primere: ravno, zavito ali valovito, majhen element ali velik prostorski element, absorbcijski ali odbojen, z integrirano osvetlitvijo ali brez nje.