KnaufKnauf

DRUŽINSKO PODJETJE KNAUF Od družinskega podjetja do podjetniške družine

Leta 1932 sta brata Alfons in Karl Knauf pridobila dovoljenje za odkopavanje nahajališč mavca v občini Schengen. Leto kasneje sta v mestu Perl zgradila prvo lastno tovarno mavca. S tem je bil postavljen temeljni kamen podjetja Knauf, ki je še danes v družinski lasti.

Naprej

SPOZNAJTE NAS Od družinskega podjetja do podjetniške družine

Podjetje Knauf je danes eden vodilnih proizvajalcev gradbenih materialov in gradbenih sistemov v Evropi in svetu. Prisoten je na vseh 5 kontinentih v več kot 90 državah z več kot 300 proizvodnimi obrati in prodajnimi organizacijami.

 

Knaufove tovarne proizvajajo sodobne suhomontažne sisteme, omete in pribor, toplotnoizolacijske sisteme, barve in talne sisteme ter pripadajoče stroje in orodja za vgradnjo teh izdelkov. Z vso predanostjo razvijamo, proizvajamo in dobavljamo inovativne proizvode in sisteme za gradnjo, namenjene tako profesionalnemu tržišču kot tudi končnemu uporabniku.

 

Leta 2021 je skupina Knauf s približno 40.000 zaposlenimi po vsem svetu ustvarila promet v višini 12,5 milijarde evrov.
Skupino Knauf vodijo družabniki Jörg Kampmeyer, Alexander Knauf in dr. Uwe Knotzer.

 

Knauf v številnih državah predstavlja sinonim za suhomontažno gradnjo. Mavčni izdelki in izolacijski materiali se proizvajajo skoraj v vseh vzhodno- in zahodnoevropskih državah. Podjetja znotraj skupine Knauf uspešno poslujejo tudi v ZDA (izolacijski materiali), Južni Ameriki, Aziji, Afriki in Avstraliji.

Naprej

KNAUF V SLOVENIJI

Podjetje Knauf Ljubljana d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1992 in danes uspešno deluje na slovenskem tržišču. Glavna dejavnost podjetja je tehnično svetovanje arhitektom, projektantom, gradbenim nadzorom, izvajalcem in trgovcem suhomontažnih sistemov. Naš portfelj obsega kakovostne proizvode in sisteme ter inovativne rešitve za gradnjo, namenjene tako profesionalnemu tržišču kot tudi končnemu uporabniku.

Knaufovi sistemi in proizvodi so inovativni, okolju prijazni, energijsko učinkoviti, cenovno dostopni in trajni. Zadovoljstvo strank je za nas bistvenega pomena. Oblikujejo in združujejo nas naše vrednote: humanost, partnerstvo, predanost, podjetnost in vztrajnost.

Knauf Ljubljana d.o.o.
Dunajska cesta 115 A
1000 Ljubljana

Tel. 01/568 22 79
e-pošta: [email protected]
Internet: www.knauf.si

 

 

 
Naprej

Podjetje Knauf je na slovenskem trgu zastopano tudi preko naslednjih gospodarskih družb:

Knauf Insulation, d.o.o. Škofja Loka 
(PROIZVODNJA IZOLACIJE)
Trata 32
4220 Škofja Loka
Tel. 04/511 40 00
e-pošta: [email protected]
Internet: www.knaufinsulation.si

Knauf AMF d.o.o. 
(STROPNI SISTEMI)
Turnovše 44
1360 Vrhnika
Tel. 01/755 74 85
e-pošta: [email protected]
Internet: www.knaufamf.com