KnaufKnauf

Zvočna zaščita Zanesljivost in fleksibilnost

Rešitve zvočne zaščite za vse zahteve

Inovativni suhomontažni zvočnoizolativni sistemi imajo bistvene prednosti pred masivnimi gradbenimi konstrukcijami: enako ali boljšo zvočno izolacijo kljub manjši masi in debelini sten. Visoka varnost pri načrtovanju in izvedbi po zmogljivosti stopnjevanih konstrukcij, vključno s tehnično podporo zaokrožajo našo ponudbo.

Naprej

KNAUF – KOMPETENCE PRI ZVOČNI ZAŠČITI

Knauf – vaš partner pri zvočni zaščiti

Hrup je moteč. Zaradi hrupa zbolimo.

Zahteve po zvočni zaščiti so danes višje kot kdajkoli prej. S knaufovimi suhomontažnimi sistemi jih izpolnimo z lahkoto.

Tematika zvočne zaščite je obsežna in v bistvu opredeljena z:

  • Izolacijo zunanjega hrupa proti notranjosti objekta
  • Zmanjšanjem prenosa zvoka iz enega prostora v drugega
  • Pri močnih izvorih hrupa z zmanjšanjem prenosa zvoka iz notranjosti objekta v zunanji prostor
  • Doseganjem optimalne »zvočne klime«, posebej v velikih prostorih

Za doseganje optimalne prostorske akustike smo zbrali ustrezne informacije.

 

Knauf Silentboard

Zvočnozaščitna mavčna plošča GKF za najvišje zahteve po zaščiti pred hrupom. Z modificiranim mavčnim jedrom nastanejo najboljše lastnosti za zvočno zaščito. Vrhunske tehnične zmogljivosti plošče Silentboard so opredeljene z znižanjem koincidencne frekvence fgr (povečan E-modul materiala) v nizkofrekvenčnem območju in zvišano površinsko maso za premik resonančne frekvence fres v visokofrekvenčno območje.

Knauf Diamant

Mavčna plošča tip DFH2IR po EN 520) s povečano površinsko maso in definirano gostoto materiala za visokokvalitetno suhomontažno gradnjo, ki poleg dobre zvočne izolacije zagotavlja tudi odlične protipožarne karakteristike, vzdržnost v vlažnih prostorih in visoko robustnost za mehansko trdnost.