KnaufKnauf

Oblikovanje površin

Stilne površine poudarijo učinek notranjega oblikovanja

Barve, strukture in posebni materiali: možnosti za obdelavo površin so raznovrstne. Tapete, keramika, dekorativni omet ali zgolj barva – mavčna plošča Knauf predstavlja idealno osnovo za aplikacijo teh materialov.

Naprej

KO JE PODLAGA USTREZNA

 

Mavčne plošče Knauf predstavljajo najboljšo podlago za različne končne materiale. Po strokovni montaži,  fugiranju stikov in pritrdilnih sredstev in eventualno izdelavi priključkov na sosednje gradbene elemente lahko pristopimo k obdelavi površin.

Knauf proizvaja materiale za obdelavo in finalizacijo mavčnih plošč: temeljne premaze, ustrezna lepila, omete ter fugirne in izravnalne mase. Lastnosti materialov so idealno med seboj usklajene in zagotavljajo perfekten končni rezultat.

Prvi postopek pri obdelavi površin predstavlja t.i. grundiranje, torej nanos temeljnega premaza. Ta postopek opravimo takrat, ko naslednji delovni postopki (lepljenje keramike, lepljenje tapet) in zunanji pogoji (vlažnost zraka, temperature materialov in zraka) to dovoljujejo. Temeljni premaz za mavčne plošče izravna različne sposobnosti vpijanja kartonske površine in fugirne mase na stikih, izboljšuje silo oprijema naslednjega sloja in dodatno zaščiti površino pred vlago.

Na mavčne plošče lahko nanesemo tudi omet. V prodajnem programu najdete paleto visokokvalitetnih mineralnih gotovih ometov.

Pod keramičnimi oblogami v območju močenja (območje tuša, umivalnika, kadi, sanitarne opreme) se površine mavčnih plošč zaščitijo z zatesnitvijo po vsej površini. Robovi odrezanih mavčnih plošč, mesta, kjer instalacije potekajo skozi mavčne plošče in stiki proti tlem se vedno premažejo s temeljnim premazom in zatesnijo s trajnoelastičnim tesnilnim materialom.